A- A A+

mou

30 JANUARI 2018 - Satu memorandum persefahaman (MOU) mengenai kerjasama pelaksanaan sistem iPOST antara Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Terengganu (JKSTR) dan Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Perlis (JKSNPs) telah berlansung.

Antara bidang kerjasama dalam perkara tersebut adalah JKSTR akan menyerahkan sistem iPOST kepada JKSNPs. Selain itu JKSTR juga akan membantu JKSNPs dalam pemasangan dan latihan mengenai sistem tersebut. Sistem iPOST merupakan sistem penghantaran perintah pembubaran perkahwinan kepada bahagian nikah cerai Jabatan Agama Islam Negeri Perlis melalui atas talian. Dengan adanya sistem ini, orang ramai tidak perlu menunggu lama untuk mendapatkan surat cerai di pejabat agama. Semoga dengan termeterainya MOU ini, penggunaan sistem ini akan digunakan sepenuhnya oleh JKSNPs dan Jabatan Hal Ehwal Agama Negeri Perlis.

 

PENGUMUMAN

HTML marquee Tag Sila ambil perhatian bahawa tempoh pembaharuan Sijil Amalan Peguam Syarie Negeri Perlis adalah seperti kehendak Seksyen 22 Kaedah-kaedah Peguam Syarie 1995 (Negeri Perlis).

CAPAIAN PANTAS

Malay Arabic English

GALERI MEDIA

Image Audio Video

WAKTU OPERASI

Isnin - Khamis

8.00 AM - 1.00 PM
2.00 PM - 5.00 PM

Jumaat

8.00 AM -12.15 PM
2.45 PM - 5.00 PM

QR CODE

MEMORANDUM PERSEFAHAMAN (MOU) MENGENAI KERJASAMA PELAKSANAAN SISTEM IPOST - QR Code Friendly

SERTAI KAMI

FB   YOUTUBE   INSTAGRAM

 

KAUNTER PELAWAT

Hari ini204
Jumlah Pelawat384546
Kemaskini terakhir: 17 July 2018.

PAUTAN AGENSI

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top